Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017

Τι μου έμεινε από τη θεατρική παράσταση η Μόμο, στο Μικρό Εθνικό Θέατρο


 Μόμο του Μίχαελ Έντε

ΜΙΚΡΟ ΕΘΝΙΚΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΣΙΛΛΕΡ - ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ
                      


Η ΜΟΜΟ (Μ.ΕΝΤΕ ) 

 Καλύτερα να απολαμβάνεις τη διαδρομή...

 Η Μόμο ήταν ένα πολύ συμπαθητικό έργο στο οποίο ένα κορίτσι ζούσε μυστικά κάτω από μια γειτονιά! Ο Μπέπος ένας δημόσιος υπάλληλος που καθαρίζει την πόλη και ο ονειροπόλος Τζίτζι είναι οι πρωταγωνιστές της ιστορίας, οι οποίοι με τη βοήθεια πολλών άλλων παιδιών προσπαθούν να σώσουν τους ανθρώπους από μια συμμορία γκρίζων κυρίων που “κλέβουν “ τον χρόνο από τους ανθρώπους.
Κατά τη γνώμη μου ήταν μια υπέροχη παράσταση διότι είχε αγωνία, υπόθεση, αλλά και κυρίως απίστευτα σκηνικά που σου έδιναν την εντύπωση πως ολόκληρη η σκηνή κινείται! Επίσης, μου φάνηκε πως η αφήγηση που είχε η παράσταση σε έκανε να καταλάβεις καλύτερα την υπόθεση. Το μόνο σχόλιο που έχω να κάνω είναι ότι η ταινία τελείωνε με τον Μάστρο-Ωρα να κοιμάται και τη Μόμο να παίρνει πίσω τους φίλους της και να τους κάνει να χαμογελάσουν, αλλά η απορία μου είναι τι απέγινε ο Μάστρο-Ωρας και η Κασσιόπια.
Σας προτείνω να δείτε αυτό το θεατρικό έργο, κυρίως, διότι έχει απίθανη σκηνοθεσία αλλά και επειδή είναι μια υπέροχη φανταστική ιστορία με παραμυθένια γεγονότα αλλά αληθινά μηνύματα: ότι είναι καλύτερα να απολαμβάνεις τη διαδρομή και να μη σκέφτεσαι τον προορισμό και  ότι ο χρόνος δεν είναι απεριόριστος και καλό είναι να τον απολαμβάνουμε.

Δημήτρης Ξηρομάμμος  


Να μην μετράμε τον χρόνο και να μην βιαζόμαστε. Το πιο αργό περπάτημα μπορεί να γίνει το πιο γρήγορο.
Κρυσταλλία


Είναι πιο ωραίο όταν περνάμε τον χρόνο μαζί με τους φίλους μας.
Βάλια 

                                                          
Η ουσία του έργου, είναι να περνάμε τον χρόνο μας όπως θέλουμε, χωρίς άγχος και να μην είμαστε όλοι ίδιοι όπως θέλουν μερικοί.
Παύλος


Από το Μόμο μου έμεινε πως οι φίλοι βοηθάνε εσένα, για να καταφέρεις κάτι.
Ρηγίνος 


 Η ουσία του έργου ήταν να μας δείξει με κάποιον τρόπο χωρίς να θέλω να προσβάλλω κάποιον, πως πολλά πράγματα που θεωρούμε σημαντικά και δεν μας ευχαριστούν, μας «κλέβουν» χρόνο χωρίς να το καταλάβουμε.
Δημήτρης Κ.

 Η φιλία είναι το πιο σημαντικό πράγμα.
Μελαχρινός 

Αυτό που πιστεύω είναι ότι κανείς δεν έχει την ίδια συμπεριφορά με τους άλλους και ότι κανείς δεν πρέπει να κάνει του άλλου ότι του αρέσει.
Μαρία Λ. 


Η Μόμο ήταν ένα κοριτσάκι που ήθελε να σώσει το χαμόγελο των ανθρώπων από τους γκρίζους κυρίους.
 Κωνσταντίνος 

Το χρήμα δεν είναι το παν.
Ιασμήνη

  
Τα λεφτά σου χαλάνε την ζωή και την διασκέδαση.
Το μήνυμα που θέλει να δείξει το έργο, είναι ότι η ζωή είναι ο χρόνος που περνάει και για αυτό πρέπει να τον αφιερώνουμε σε καλές στιγμές.
Ηλέκτρα


Η Μόμο ήταν ένα κορίτσι που ήξερε να ακούει.
Φιλλυρέα

Κατάλαβα από το έργο του θεάτρου ότι η Μόμο  ήτανε το μόνο παιδί που ήτανε διαφορετικό από τους άλλους. Δεν ήξερε πως βγήκε το όνομα της, ούτε την ηλικία της. Αλλά μετά ήτανε πολύ χαρούμενη που βρήκε φίλους και μερικούς ανθρώπους που την συμπαθούσαν. Αλλά μετά λυπήθηκε γιατί έφυγαν οι φίλοι της. Ευτυχώς τους βρήκε αργότερα και χάρηκε πάρα πολύ για αυτό.  Μου άρεσε γιατί έγινε πριγκίπισσα και ήτανε όλα όμορφα για εκείνη.
Ελένη Κ.

Το έργο μιλούσε για την έννοια του χρόνου και το ότι δεν πρέπει να σκεφτόμαστε το αύριο.
Χριστίνα

Ο χρόνος δεν είναι κάτι ανεξάντλητο, αντιθέτως είναι περιορισμένος και για αυτό καλύτερα να τον χαιρόμαστε.
Δημήτρης


Το έργο μας έλεγε ότι καθένας μπορεί να εξοικονομήσει τον χρόνο του όπως θέλει χωρίς κάποια πίεση. Δηλαδή να μην αγχωνόμαστε για τον χρόνο εκτός αν είναι κάτι σημαντικό.
Αλέξης


Κατάλαβα ότι εκτός από το να ακούμε τους ανθρώπους απλά, πρέπει να τους ακούμε πιο προσεχτικά.
Μαρία Π.


Όταν οι φίλοι είναι ενωμένοι, τα νικούν όλα.
Μάριος

Αυτό που μου άρεσε πιο πολύ από την παράσταση με την Μόμο, μου άρεσαν τα σκηνικά αλλά κατάλαβα ότι η Μόμο ήταν ένα χαρισματικό παιδί.
Κωστής Φ.


Η Μόμο ήταν ένα κορίτσι που δεν ήξερε τίποτα για τον εαυτό της, έκανε φίλους και πέρασε κάποιες δυσκολίες, αλλά στο τέλος τα κατάφερε.
Μαριτίνα


Η Μόμο είναι ένα περίεργο κορίτσι. Οι φίλοι της παρασύρονται από γκρι ανθρώπους. Η Μόμο τους σώζει. Οι γκρι άνθρωποι κλέβουν τον χρόνο.
Βίκτωρας


Να κάνουμε πράγματα που μας ευχαριστούν στον χρόνο μας.
Λητώ Θ.


Το πόσο σημαντικός είναι ο χρόνος και ότι πρέπει να τον χρησιμοποιούμε για ωραία πράγματα.
Λητώ Σ.

  
Η φιλία και η εμπιστοσύνη είναι δύναμη.
Κασσιανή 
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου