Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

Ο μεγάλος περίπατος της ΄Αλκης και ...το σχολείο μας!


Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΛΚΗΣ

Ένας κινηματογραφικός περίπατος στην πολυτάραχη ζωή και στο πλούσιο έργο της συγγραφέα Άλκης Ζέη με τον φακό της σκηνοθέτριας Μαργαρίτας Μαντά.
Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΛΚΗΣΣτο φετινό 19ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης που πραγματοποιείται από τις 3 έως τις 12 Μαρτίου 2017 θα έχουμε την ευκαιρία μεταξύ άλλων να δούμε το ντοκιμαντέρ της Μαργαρίτας Μαντά με τίτλο «Ο μεγάλος περίπατος της Άλκης» («Alki’s long walk»). Πρόκειται για έναν κινηματογραφικό περίπατο στον βίο και την πολιτεία της σπουδαίας συγγραφέα. Μέσα από τον φακό της, η σκηνοθέτρια παρουσιάζει τη ζωή της Άλκης Ζέη που κουβαλάει ολόκληρη την ιστορία της Ελλάδας του 20ού αιώνα και το συγγραφικό της έργο που έχει καταξιωθεί διεθνώς, επηρεάζοντας πολλές γενιές ανθρώπων. Κυρίαρχη είναι η μαρτυρία της ίδιας της Άλκης Ζέη, η οποία πλαισιώνεται από μαρτυρίες της αδελφής της Ελένης Κόκκου και των αγαπημένων φίλων και συνοδοιπόρων της, του σκηνοθέτη Μάνου Ζαχαρία και του ποιητή Τίτου Πατρίκιου.
Η πανελλήνια πρεμιέρα θα λάβει χώρα την Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017, στις 8 το βράδυ, στην αίθουσα Τώνια Μαρκετάκη, ενώ θα πραγματοποιηθεί ακόμα μία προβολή το Σάββατο 11 Μαρτίου 2017, στη 1 το μεσημέρι, στην αίθουσα Τζον Κασσαβέτης. Και στις δύο προβολές θα παρευρεθεί η Άλκη Ζέη. Το ντοκιμαντέρ, μια συμπαραγωγή της Cosmote TV και της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης, εντάσσεται στο επίσημο πρόγραμμα του φεστιβάλ, στο τμήμα Μνήμη/Ιστορία.
Δείτε ΕΔΩ το trailer του ντοκιμαντέρ.
Για περισσότερες πληροφορίες και εισιτήρια επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του φεστιβάλ και τη σελίδα του ντοκιμαντέρ στο facebook

Το ντοκιμαντέρ έχει γυρίσει η κυρία Μαργαρίτα Μαντά, παλιά μαθήτρια του 70ου ΔΣ Αθηνών. Επίσης, συμμετέχουν μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας, E' και Στ τάξης που συζητούν με την 'Αλκη Ζέη μετά την παράσταση που δόθηκε προς τιμήν της. Η παράσταση βασίστηκε σε αποσπάσματα της «Μωβ Ομπρέλας» και στο «Μεγάλο περίπατο του Πέτρου» και ανέβηκε από την περσινή Ε1 με τη βοήθεια της θεατρολόγου του σχολείου, Ιωάννας Βιδάλη.

Το τρέιλερ της ταινίας μπορείτε να δείτε στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://vimeo.com/205566380

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου