Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017

ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΜΟΥΣΕΙΟ


ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου η τάξη μας πήγε στο Βυζαντινό Μουσείο. Όταν φτάσαμε μας μοίρασαν ένα μικρό φυλλάδιο για να το συμπληρώσουμε στη διαδρομή. Στο εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα πρόκειται να πάρουμε περισσότερες πληροφορίες για το Βυζάντιο.
Από τον 2ο έως τον 7ο αιώνα μ.Χ., τα αγγεία, τα κοσμήματα, τις σφραγίδες κ.α. τα έφτιαχναν με πηλό, μάρμαρο, χρυσό, λίθο, γυαλί και μέταλλο. Είδαμε τους δίδυμους τάφους και κτερίσματα άλλων τάφων, όπως αγγεία, κοσμήματα και μεταλλικά εξαρτήματα ρούχων.
Επίσης, είδαμε νομίσματα που από τη μια πλευρά απεικονίζεται ο αυτοκράτορας εκείνης της εποχής και από την άλλη ο Χριστός.
Στο μουσείο υπήρχαν αγιογραφίες που απεικονίζονταν ο εσταυρωμένος, η Θεοτόκος, ο αρχάγγελος Γαβριήλ, ο αρχάγγελος Μιχαήλ, η Αγία Αικατερίνη κ.α.
Όλα ήταν υπέροχα, μα περισσότερο μου άρεσαν τα ψηφιδωτά με τα διάφορα χρώματα πράσινο, μαύρο, άσπρο, γκρι, κόκκινο, πορτοκαλί και ροζ. Και τα εξαιρετικά σχέδια που είχαν πάνω τους, όπως πουλιά, στεφάνια και καρπούς.
Το μουσείο ήταν τεράστιο και φυσικά δεν το είδαμε όλο. Όμως όσο είδαμε ήταν φανταστικό. Νομίζω πως για όλους ήταν μια μεγάλη εμπειρία.

Ελπίδα Μπότου, Ε2

 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου