Κυριακή 22 Μαΐου 2016

ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ 2015-2016


Πέρασαν περίπου 5 χρόνια μέχρι να οργανώσει ο Δήμος της Αθήνας τουρνουά σε ομαδικό άθλημα .
Αυτή την φορά η οργάνωση ήταν πάρα πολύ καλή ,αποκομίζοντας ευνοϊκά σχόλια από όλους τους συμμετέχοντες.  Το μόνο αρνητικό ότι ειδοποιηθήκαμε σχετικά αργά και δεν προλάβαμε να κάνουμε προπονήσεις και να ετοιμαστούμε κατάλληλα.
Η ομάδα του σχολείου μας παρουσιάστηκε πολύ ανταγωνιστική συμμετέχοντας σε έναν όμιλο με 3 ισοδύναμες ομάδες. Στον 1ο αγώνα ήρθαμε ισόπαλοι 1-1 με το 102 Δ. Σ. μετά από ένα δραματικό αγώνα αν και είχαμε πιο πολλές ευκαιρίες . Ακολούθησε ο αγώνας με το 61ο  ,ο οποίος κρίθηκε στο ποιος έβαλε πρώτος γκολ. Όντας τυχεροί προηγηθήκαμε και τελικά ήρθε και ένα 2ο γκολ να σφραγίσει τόσο τη νίκη όσο και την πρόκριση στην επόμενη φάση. Ολοκληρώσαμε με το 18ο όπου απαλλαγμένοι από το άγχος αν και ήταν το 3ο συνεχόμενο παιγνίδι επικρατήσαμε με ένα πολύ καθαρό σκορ ,επιβάλλοντας τον ρυθμό μας από την αρχή με 4-0. Αυτά τα αποτελέσματα μας οδήγησαν στην 1η θέση του ομίλου και στην πρόκριση μας στις 16 καλύτερες ομάδες του τουρνουά επί 24 συμμετεχόντων.
Μετά από μερικές ημέρες αγωνιστήκαμε για μία θέση στην οχτάδα . Η κλήρωση έβγαλε σαν αντίπαλο μας πάλι το 61ο Δ. Σ. γιατί σαν πρώτοι στον όμιλο έπρεπε να παίξουμε με 3ο και έτυχε πάλι το ίδιο σχολείο. Αυτή την φορά αν και αιφνιδιαστήκαμε στην αρχή ,πετύχαμε ένα τυχερό γκολ και στη συνέχεια επικρατήσαμε πλήρως φτάνοντας στο τελικό σκορ 4-0, ξοδεύοντας όμως πολλές δυνάμεις όπως αποδείχτηκε .
Ακολούθησε το σημαντικό ματς για είσοδο στην τετράδα ,όπου δεν δείξαμε την καλή εικόνα των προηγούμενων αγώνων. Βρεθήκαμε πίσω στο σκορ με 2-0 και αν και είχαμε πολλές ευκαιρίες δεν καταφέραμε να γυρίσουμε το ματς ,η κούραση 2 συνεχόμενων αγώνων μας λύγισε ….Τελικό σκορ 4-1 και μια θέση μεταξύ 5ης και 8ης θέσης ήταν ο τελικός απολογισμός.
Χρησιμοποιήθηκαν 15 μαθητές , 6 από ΣΤ τάξη 3 από Ε τάξη και 6 από Δ τάξη. Ελπίζω οι εμπειρίες που πήραν οι μικροί μας της Δ τάξης να μας κρατήσουν στο ίδιο καλό επίπεδο και τα επόμενα χρόνια.
Ακολούθησαν κάποιες συνομιλίες μεταξύ εκπαιδευτικών και διοργανωτών και υπήρξαν υποσχέσεις για διεύρυνση και καθιέρωση του τουρνουά ,ώστε να γίνεται κάθε χρόνο και να εισέλθουν κι άλλα ομαδικά αθλήματα στη διοργάνωση.


ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ………

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου