Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

Το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης


Το Ε.Μ.Σ.Τ.

Στις 6-11-2014 πήγαμε στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών  το οποίο στα υπόγειά του φιλοξενεί το Ε.Μ.Σ.Τ.  (Εθνικό Μουσείo Σύγχρονης Τέχνης)
       Η ξεναγός μας, μας παρουσίασε την έκθεση του Ανδρέα Αγγελιδάκη που είχε τίτλο “Κάθε τέλος μία νέα αρχή” .Ο σκοπός του καλλιτέχνη ήταν να νιώσουμε διάφορα ή έντονα συναισθήματα όπως χαρά, φόβο, αγωνία κ.α.
      Μπήκαμε στην πρώτη αίθουσα. Εγώ περίμενα
ότι θα μπαίναμε σε μία φωτεινή αίθουσα αλλά... έκανα λάθος! Ή αίθουσα ήταν κατασκότεινη και ακούγονταν διάφοροι ήχοι. Ήταν σαν υπόνομος!!!
      Η επόμενη αίθουσα ήταν επίσης σκοτεινή μόνο που αυτή είχε προθήκες από γυψοσανίδα.                  Σε αυτήν τη  αίθουσα είχε φώτα με αισθητήρες και όποτε περνάγαμε μπροστά τους τα φώτα άναβαν.
           Η τρίτη αίθουσα ήταν φωτεινή και γεμάτη μικρογραφίες σπιτιών αλλά όχι κανονικών σπιτιών ήταν σπίτια...φανταστικά. Για παράδειγμα το ένα το έλεγαν συννεφόσπιτο! Τα πιο πολλά εξαρτήματά τους ήταν φτιαγμένα από τρισδιάστατο εκτυπωτή.
         Στο τέλος επιστρέψαμε στην αίθουσα από όπου αρχίσαμε και με ανακυκλώσιμα υλικά φτιάξαμε σπίτια σαν αυτά που έφτιαξε ο κ. Αγγελιδάκης.
             Μου άρεσε πολύ αυτή η έκθεση και εύχομαι να γίνουν γρήγορα τα εγκαίνια του νέου Ε.Μ.Σ.Τ.  Φιξ.
      
               Κώστας     Ε΄1 ΜΟΥΣΕΙΟ  ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ  ΤΕΧΝΗΣ


              Σήμερα επισκεφθήκαμε το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης που είναι στην οδό Ρηγγίλης.Τα έργα που είδαμε τα είχε κάνει ο ίδιος καλλιτέχνης και μπορώ να πω ότι ήταν πολύ εντυπωσιακά. Την έκθεση αυτή την έκανε ο Ανδρέας Αγγελιδάκης και ο τίτλος της έκθεσης ήταν ‘Καθε τέλος μια νέα αρχή’.
             Εντυπωσιάστηκα από τις υπέροχες δημιουργίες μόνο από σκουπίδια  που όμως δεν είναι σκουπίδια για τον καλλιτέχνη.Ο καλλιτέχνης βλέπει τα πάντα σαν υλικά και δεν φοβάται να τα χρησιμοποιήσει.Το κτίριο σε ξεγελάει ενώ απέξω είναι μοντέρνο και καινούριο από μέσα.Στους κάτω ορόφους μοιάζει νάναι υπόνομος.Όλοι μεμιάς νιώσαμε την ανατριχίλα ,τον φόβο αλλά και την περιέργεια.
            Αυτό που ήθελε να καταφέρει ο σπουδαίος αυτός καλλιτέχνης το κατάφερε.Μας έκανε και νιώσαμε......
           ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥΥπεύθυνη Εκπαιδευτικός:  Πλατή Κική                                                                                                                               

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου