Τετάρτη 2 Απριλίου 2014


3ος ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ
Το σχολείο μας και φέτος παίρνει μέρος στο ετήσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα φιλαναγνωσίας, με τη μορφή διαγωνισμού που διοργανώνουν οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ. Θέμα του φετινού Μαραθωνίου «Μαθαίνω την ιστορία, το περιβάλλον, τον άνθρωπο». (Με την έγκριση της Διεύθυνσης Σπουδών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης – Τμήμα Γ΄ Μαθητικών Θεμάτων του Υπουργείου Παιδείας (Αρ. Πρωτ/λλου: Φ.14/733/147354/Γ1).
Πώς «έτρεξαν» οι μαθητές/τριές μας στον 3ο Μαραθώνιο
• Τα παιδιά της Α2 τάξης διάβασαν τα βιβλία: 1.Ο βάτραχος και το φιλί της Εύης Γεροκώστα, 2.Ένας ασπρόμαυρος ζωγράφος της Λίνας Μουσιώνη, 3. Ο βασιλιάς λύκος της Ιωάννας Μπαμπέτα και συζήτησαν για τη διαφορετικότητα και τα στερεότυπα
• Τα παιδιά της Δ1 τάξης διάβασαν τα βιβλία: Ιστορίες που τις είπε ο Πόλεμος, Ιστορίες που τις είπε η Θάλασσα και Ιστορίες που τις είπε ο Δρόμος της Μαρίας Αγγελίδου και συζήτησαν για την ιστορία και τον πολιτισμό. Χωρισμένα σε ομάδες δημιούργησαν δικές τους παρουσιάσεις των ιστοριών με θεατρικά δρώμενα, κινούμενες φιγούρες, αφηγήσεις.


• Τα παιδιά της ΣΤ1 και Στ 2΄ τάξεις διάβασαν τα βιβλία: 1.Αόρατοι Ρεπόρτερ, Η τελευταία συναυλία του Άρη Δημοκίδη, 2.Κόλιν Φίσερ των Άσλεϊ Έντουαρντ Μίλερ και Ζακ Στεντζ, 3.Ρίκο και Όσκαρ, Το μυστήριο του ριγκατόνιτου Αντρέας Σταϊνχέφελ και συζήτησαν για τη φιλία και τις ανθρώπινες σχέσεις.
• Στη συνέχεια συμπληρώσαμε έντυπα ερωτηματολόγια που τα στείλαμε στις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ. Τα παιδιά που απάντησαν σωστά στις ερωτήσεις θα μπουν σε κλήρωση και πέντε (5) παιδιά από κάθε τάξη (συνολικά 30 παιδιά) θα κερδίσουν πλούσια δώρα.
• Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο και θα είναι ανοιχτή στο κοινό. Η ακριβής ημερομηνία θα ανακοινωθεί αργότερα.
• Τα σχολεία που θα συμμετάσχουν θα μπουν σε κλήρωση, ώστε δέκα (10) από αυτά να παραλάβουν τιμής ένεκεν περισσότερους από 100 τίτλους βιβλίων για τη βιβλιοθήκη τους.1 σχόλιο: