Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

Ολυμπιακή Εκεχειρία



     Στις 16 Ιανουαρίου 2013 τα δύο τμήματα της έκτης τάξης συμμετείχαν σε ένα πρόγραμμα σχετικό με την Ολυμπιακή Εκεχειρία. Τα παιδιά παρακολούθησαν το πρόγραμμα στα Αγγλικά καθώς το είχε οργανώσει το Βρετανικό Συμβούλιο. Τα παιδιά μάθανε ότι : Η Ιστορία της Ολυμπιακής Εκεχειρίας ξεκίνησε από τον προβληματισμό ενός βασιλιά, του Ίφητου. Ο Ίφητος ήταν ο βασιλιάς της Ήλιδας. Ο Ίφητος προβληματιζόταν για τον εξής λόγο : Στην Ήλιδα δεν υπήρχε ειρήνη και ο Ίφητος την ήθελε πάρα πολύ. Μια μέρα λοιπόν το πήρε απόφαση, πήγε στο μαντείο των Δελφών και ρώτησε τον Απόλλωνα τι να κάνει για να υπάρχει ειρήνη στην Ήλιδα και ο Απόλλωνας του απάντησε << Θα κάνεις κάθε 4 χρόνια Ολυμπιακούς Αγώνες και όταν θα είναι η περίοδος τους, θα σταματούν όλοι οι πόλεμοι και θα υπάρχει Ολυμπιακή Εκεχειρία>>. Και ο Ίφητος άρχισε τους Ολυμπιακούς Αγώνες.
     Στο τέλος μοίρασαν στα παιδιά μπλουζάκια με το σήμα της Ολυμπιακής Εκεχειρίας , βιβλία ζωγραφικής με εικόνες σχετικές και πιστοποίηση ότι συμμετείχαν στο πρόγραμμα.
     Επίσης υπήρχε μία ευχάριστη έκπληξη για τα παιδιά. Ήρθαν δύο Ελληνίδες ολυμπιονίκες από τις οποίες η μία έκανε ελεύθερη πάλη και η δεύτερη έκανε Judo. Μίλησαν και οι δύο στα παιδιά και τους έδειξαν πολλά πράγματα σχετικά με το άθλημα που αγωνίζονται και άλλες πληροφορίες σχετικές με την οργάνωση και την διαδικασία των Ολυμπιακών Αγώνων.
     Αρετή Ξενικάκη Στ’ 2   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου