Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου

Στις 5 Φεβρουαρίου γιορτάσαμε την 10η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου!
Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου διοργανώνεται κάθε χρόνο από το Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Κέντρων Ενημέρωσης και Επαγρύπνησης, INSAFE, με στόχο την προώθηση της ασφαλέστερης και πιο υπεύθυνης χρήσης των online τεχνολογιών και των κινητών τηλεφώνων, ιδίως μεταξύ των παιδιών και των νέων σε όλο τον κόσμο. Εορτάζεται πάντα τη 2η ημέρα της 2ης εβδομάδας του 2ου μήνα του χρόνου!
Με αφορμή τον πρώτο επετειακό (10ετή) εορτασμό της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου έγινε την επόμενη μέρα παρουσίαση στο χώρο εκδηλώσεων του σχολείου και στα παιδιά των μεγαλύτερων τάξεων (Δ', Ε', ΣΤ') ενός συνοπτικού οδηγού του Υπουργείου Παιδείας, με συμβουλές για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου από τους μαθητές καθώς και τηλεοπτικών σποτ για την ευαισθητοποίηση των μαθητών σχετικά με τους κινδύνους του διαδικτύου.
Στις επόμενες μέρες, στα πλαίσια του μαθήματος των ΤΠΕ, συνεχίστηκε η ευαισθητοποίηση των μαθητών για το ίδιο θέμα μέσα από παιχνίδια και εργασίες.


Τόσο ο οδηγός και τα σποτ όσο και τα παιχνίδια καθώς και άλλο υλικό ενημερωτικό για γονείς και μαθητές υπάρχουν στον ιστότοπο του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου και της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου