Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

The City Speaks

Η ΣΤΟΑ ΣΠΥΡΟΜΗΛΙΟΥ
     Την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012 πήγαμε με το τμήμα μου (το ΣΤ1’)στην στοά Σπυρομήλιου. Εκεί κάναμε ένα πρόγραμμα σχετικά με την στοά. Έπρεπε να φωτογραφίσουμε την στοά. Μετά αυτές τις φωτογραφίες θα τις κάναμε μοντάζ με τον ήχο και τέλος θα δημιουργούσαμε ένα ντοκιμαντέρ.      
    Χωριστήκαμε σε πέντε ομάδες. Η μία είχε το κοντινό πλάνο, η δεύτερη το μεσαίο, η τρίτη το γενικό, η τέταρτη το πολύ γενικό και η τελευταία τον ήχο. Η ομάδα όπου συμμετείχα είχε το πολύ γενικό. Μόλις τραβήξαμε την πρώτη φωτογραφία καταλάβαμε τι έπρεπε να κάνουμε καλύτερα. Κατόπιν σταματήσαμε. Τις είδαμε, τις ξαναείδαμε και αποφασίσαμε ποιες θα κρατήσουμε. Σκεφτήκαμε ότι έπρεπε να είναι οι 11 καλύτερες. Δεν ήταν εύκολο να ξεχωρίσουμε τις καλύτερες. Τελικά διαλέξαμε 11 απ’ αυτές. Δώσαμε την κάμερα σε μια κυρία που μας βοηθούσε αφού πρώτα περάσαμε τις 11 φωτογραφίες στον υπολογιστή. 
    Μετά από λίγο με την βοήθεια του δασκάλου μας αρχίσαμε το μοντάζ. Δεν ήταν και τόσο δύσκολο. Σε χειρισμό μπορεί να ήταν, το δέχομαι, αλλά όχι δύσκολο σε σκέψη. Δυστυχώς, δεν προλάβαμε να ολοκληρώσουμε την εργασία μας. Ο κύριος που μας βοηθούσε στο μοντάζ θα το ολοκλήρωνε στο σπίτι του.


     Τα συναισθήματά μου ήταν διάφορα. Μεγάλη ικανοποίηση γι’ αυτό που κάναμε και μεγάλη χαρά για το ωραίο πρόγραμμα αλλά και λίγη θλίψη που δεν μπορέσαμε να το ολοκληρώσουμε ομαδικά.

Αλέξανδρος

Για περισσότερες λεπτομέρειες: http://vimeo.com/54442311

3 σχόλια:

  1. μπράβο σας παιδιά (και κ. γιάννη)! φαίνεται δεν ήταν και πολύ απλό αυτό που κάνατε, ενδιαφέρουσα δουλειά. συνεχίστε, περιμένουμε την επόμενη παραγωγή σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγχαρητηρια σε ολους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπράβο σε όλους και σε όλα τα παιδιά, όχι μονάχα για αυτό που έφτιαξαν αλλά κυρίως για όσα φαίνεται να κατάλαβαν!
    Ξεχωρίζω μερικές φράσεις:
    "Τις είδαμε, τις ξαναείδαμε και αποφασίσαμε ποιες θα κρατήσουμε."
    "Δεν ήταν εύκολο να ξεχωρίσουμε τις καλύτερες."
    "... Δεν ήταν και τόσο δύσκολο. Σε χειρισμό μπορεί να ήταν, το δέχομαι, αλλά όχι δύσκολο σε σκέψη."
    Πραγματικά, η επικοινωνία χρειάζεται αποφάσεις και σκέψη!
    Μένης Θεοδωρίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή