Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΛΑΣΣΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ

Στις 16-12-2011 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη της Τετάρτης και Έκτης Τάξης στο Παναθηναϊκό Στάδιο της Αθήνας το γνωστό Καλλιμάρμαρο.
Στα πλαίσια του προγράμματος «Γνωρίστε το Παναθηναϊκό Στάδιο», οι μαθητές μας ξεναγήθηκαν περίπου 25 λεπτά στους χώρους του, έχοντας ακουστικά στα αυτιά, ώστε να ακούνε την ξενάγηση και την ιστορική αναδρομή. Μετά την πολύ ενδιαφέρουσα περιήγηση σε όλους τους προσπελάσιμους χώρους του Σταδίου, τα παιδιά μπήκαν στην κυρίως αθλητική αρένα στα πλαίσια ενός προγράμματος γνωριμίας με τα αθλήματα του κλασσικού αθλητισμού. Το πρόγραμμα έχει σαν σκοπό, μέσω ενός οργανωμένου αθλητικού προγράμματος με τη μορφή παιχνιδιού να δώσει τη δυνατότητα στους μαθητές να γνωρίσουν από κοντά και να αγαπήσουν τα αγωνίσματα δρόμο, τις ρίψεις και τα άλματα.
Οι μαθητές χωρίστηκαν σε 4 ομάδες και διαγωνίστηκαν μεταξύ τους σε πάρα πολλά από τα ολυμπιακά αθλήματα του στίβου. Μετά από πολλή ώρα και άφθονη διασκέδαση ανακηρύχτηκε κάποια ομάδα νικήτρια και όλα τα παιδιά πήραν αναμνηστικά καπελάκια, φανελάκια και διπλώματα.
Μετά τις απαραίτητες αναμνηστικές φωτογραφίες πήραμε το δρόμο του γυρισμού, με τις καλύτερες των εντυπώσεων και με τα παιδιά να διαμαρτύρονται, γιατί κράτησε τόσο λίγο και φυσικά με το ερώτημα όλων: «Πότε θα ξαναπάμε;»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου