Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου 2019

Αγαπητέ κύριε Δήμαρχε Αθηναίων...

Ποια είναι τα προβλήματα στη γειτονιά μας; Τι μπορούμε να κάνουμε εμείς και τι ο δήμος μας; 

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Ε1 έγραψαν γράμματα στο Δήμαρχο αφού παρατήρησαν τη γειτονιά τους και τα προβλήματά της. Οι ζωγραφιές έγιναν με αφορμή τις φωτογραφίες που έβγαλε το Ε2 τμήμα κατά τη διάρκεια της δική του περιήγησης στη γειτονιά του σχολείου μας. 
Αγαπητέ κύριε δήμαρχε,
Θα ήθελα να σας πω κάτι που για μένα είναι πολύ σημαντικό: Πολλά σκουπίδια είναι έξω από τους κάδους. Μπορείτε να κάνετε κάτι;
Επίσης, κάποια σκουπίδια είναι σε κάποια μέρη που μπορεί να μην είναι κατοικήσιμα αλλά έτσι η πόλη μας δεν είναι όμορφη και καθαρή. Και, επίσης,  αυτό δεν είναι υγιεινό για τους ανθρώπους.
Σας παρακαλώ να κάνετε κάτι!
                                                                                                             Έλλη Παπανικολάου
                                                                                                                                      Αγαπητέ κύριε δήμαρχε,
Ένα από τα πολλά προβλήματα που πρέπει να λύσει ο δήμος είναι οι σπασμένοι κάδοι που ξεχειλίζουν από σκουπίδια. Αυτό το γράμμα είναι μια υπενθύμιση στον δήμο να μαζέψει τα σκουπίδια. Ελπίζω να λάβετε το μήνυμα μας και να διορθώσετε αυτό το πρόβλημα.
Από τους μαθητές της Ε1 τάξης  του  70ο Δημοτικού  Σχολείου  Αθηνών
                                                                                                                                                             Ορφέας, Χάρης
  


Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,
Είμαι η Μυρτώ Μανουσάκη από το 70ο  Σχολείο Αθηνών σας στέλνω αυτό το γράμμα για να σας μιλήσω για ένα πρόβλημα στην πόλη μας, <<τα graffiti >> που είναι παντού σε τοίχους, παγκάκια και σε πολλά άλλα μέρη. Θα ήθελα από εσάς να κάνετε καθαρισμό. Εγώ και πολλοί άνθρωποι προσπαθούν να το τηρήσουν τους κανόνες. Κάποιοι άλλοι όμως δεν σέβονται ότι άλλοι πολλοί άνθρωποι ζουν σε αυτή την κοινωνία και προσπαθούν να την διατηρήσουν καθαρή.
Ελπίζω να βοηθήσετε για μια καθαρή Αθήνα.Αγαπητέ Κύριε Δήμαρχε,
Με όλο το σεβασμό πιστεύω πως η πόλη έχει μερικά προβλήματα που πρέπει να διορθωθούν , ένα από αυτά είναι οι βανδαλισμοί. Μερικά από τα πιο σημαντικά μνημεία της χώρας μας και του πολιτισμού μας έχουν πέσει θύματα αντιεξουστιαστών. Πάρτε για παράδειγμα το Πολυτεχνείο. Πιστεύω πως πρέπει να έρθει το άσυλο για ακόμα αν κάποτε φάνηκε χρήσιμο, τώρα μόνο προβλήματα δημιουργεί. Εκτός από δημόσιους χώρους καταστρέφονται και περιουσίες που σημαίνει πως άνθρωποι πρέπει  να πληρώσουν λεφτά που μπορεί να μην έχουν. 
 Αθηνά Καβάκου 70ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών  Ε1Προς Δήμο Αθηναίων,
Παρακαλώ πολύ, είμαι κάτοικος της Ακρόπολης και θα ήθελα να φωνάξετε τους υπεύθυνους από το τμήμα κηποτεχνίας για να κλαδέψουν τα δέντρα της περιοχής. Γιατί είναι πολύ γέρικα και με μια καταιγίδα μπορεί να γίνει ατύχημα.
 ΔημήτρηςΑγαπητέ κύριε Δήμαρχε
Θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι η πόλη μας είναι γεμάτη με σκουπίδια και αδέσποτα ζώα τα οποία υποφέρουν από αρρώστιες, επειδή τρώνε τα σκουπίδια που δεν πρέπει να τρώνε. Επίσης, κακοποιούνται με διάφορους τρόπους.
Ακόμα, παλιά και εγκαταλειμμένα οικόπεδα είναι γεμάτα με ογκώδη σκουπίδια και στραβά πεζοδρόμια που μας δυσκολεύουν να περάσουμε. Επίσης, στους παλιούς τείχους και σε σπίτια υπάρχουν Graffiti. Σας παρακαλούμε να τα σβήσετε.
Ελπίζω να τηρήσετε την υπόσχεση σας!
Αλεξία, Ιουλίττα, Βάσω, Γαβριέλα


Υπεύθυνη δασκάλα Αντιόπη Φραντζή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου