Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019

Αγάπη είναι..... ή γιατί δεν είμαστε μόνοι!


H αγάπη είναι
H αγάπη είναι τρυφερή
Απαλή και μεταξωτή
Όμορφη μα και λυπητερή
Ιάσων


Η αγάπη για μένα
Από τη στιγμή που γεννιέσαι νιώθεις ότι έρχεται κάτι ζεστό. Αυτό το πράγμα είναι η αγάπη. Όσο μεγαλώνεις καταλαβαίνεις τι είναι αυτό. Η αγάπη είναι για όλους: για την οικογένεια, για τους φίλους, για ένα ζώο, για τον κόσμο. Μέσα στη λέξη ΑΓΑΠΗ υπάρχουν πολλές λέξεις, όπως: φιλία, συμπάθεια, έρωτας, σεβασμός, αφοσίωση.
Η φιλιά είναι να δείχνεις ότι αγαπάς έναν άλλον άνθρωπο, εκτός οικογένειας, τον οποίο ονομάζεις φίλο.
Η συμπάθεια είναι να μιλάς με έναν άνθρωπο, να τον εμπιστεύεσαι και να τον βοηθάς.
Ο έρωτας είναι όταν δυο άνθρωποι ζουν μαζί. Αν προχωρήσουν κάνουν παιδιά, ζουν ευτυχισμένοι, αλλά όλα αυτά μπορεί να σταματήσουν. Οι γονείς δεν είναι πια ερωτευμένοι. Είναι απλώς φίλοι. Μα με το παιδί δεν αλλάζει τίποτα. Κανείς δεν το αγαπάει λιγότερο.
Ο σεβασμός παίζει μεγάλο ρόλο. Είναι όταν δείχνεις ότι είσαι ευγνώμων για κάποιον και αυτό είναι πολύ σημαντικό.
Η αφοσίωση είναι όταν είσαι πιστός σε κάτι και το υποστηρίζεις.
Έλλη


Να αγαπάς…
Για μένα η λέξη αγάπη έχει πολλές έννοιες. Για παράδειγμα μια από αυτές είναι κάποιος να αγαπάει κάποιον άλλον. Και να συνειδητοποιήσει ότι βρήκε το άλλο του μισό. Και να ζήσουν ευτυχισμένοι για πάντα. Μια άλλη έννοια είναι να αγαπάς τους γονείς σου. Γενικά την οικογένειά σου. Όμως κανείς δεν σου απαγορεύει να αγαπάς να κάνεις κάτι. Όπως να παίζεις ένα μουσικό όργανο, να μαγειρεύεις, να διαβάζεις συνέχεια μέχρι να σε πάρει ο ύπνος και πολλά άλλα. Έτσι μπορείς να πετύχεις τους στόχους σου και να γίνεις, ας πούμε, ένας από τους μεγάλους συγγραφείς. Αυτό σημαίνει αγάπη για μένα.
Μάρκος


Η Αγαποχώρα
Μια φορά κάποιος είπε να εξερευνήσει το διάστημα για να βρει άλλο κόσμο που να έχει ζωή. Και τα κατάφερε. Βρήκε μια χώρα περίπου ένα φανταστικόμετρο μακριά από τη γη. Τον λέγανε Αγαπούπολη ή αλλιώς Αγαποχώρα ή αλλιώς Αγαπόκοσμο. Εκεί πέρα ζούσανε κάτι μικρά πλασματάκια που τα λέγανε Φιλικά.
Τα Φιλικά είχαν πάνω τους πολλά πράγματα σε σχέση με την αγάπη. Στο κόσμο τους δεν υπάρχει τίποτα κακό. Δεν υπήρχαν εγκληματίες, και κλέφτες, δεν υπήρχε θάνατος, δεν υπήρχαν γκράφιτι και η μαγκιά. Η θρησκεία τους είχε σχέση μόνο με την αγάπη.
Τότε οι άνθρωποι είπανε να αλλάξουνε κόσμο, να σκοτώσουν τα περίεργα Φιλικά και να φτιάξουν εκεί τον δικό τους κόσμο. Όμως δεν τα κατάφεραν γιατί τα Φιλικά είχανε μυστικό σούπερ εξοπλισμό και ανάγκασαν τους ανθρώπους να γυρίσουν στον κόσμο τους.
Δημήτρης


Τι είναι για μένα η αγάπη
Για εμένα η αγάπη είναι να έχουμε ειρήνη. Γιατί πολλοί αυτές τις μέρες τσακώνονται, γίνονται πόλεμοι και το αποτέλεσμα δεν θα είναι καλό αν συνεχίσουμε έτσι.
Η αγάπη, επίσης, για μένα είναι και πως οι γονείς κάνουν τα πάντα για το παιδί τους, αλλά και πως τα παιδιά κάνουν τα πάντα για να χαρούν οι γονείς τους.
Η αγάπη για εμένα είναι και όταν ερωτεύεσαι. Είναι το καλύτερο πράγμα επειδή σου δίνει χαρά και νοιάζεστε ο ένας για τον άλλον. Ότι και να γίνει. (Κάποιες φορές, βέβαια, το αποτέλεσμα δεν είναι καλό, αλλά δεν είναι κακό να ξανααγαπήσεις.)
Πρέπει πάντα να αγαπάς!
Τζοσέλ


Ο Επιστήμονας
Μια φορά και ένα καιρό ήταν ένα παιδί που αγαπούσε την Επιστήμη, αλλά οι φίλοι του τον κορόιδευαν και εκείνος ήταν πολύ στεναχωρημένος. Τότε η μαμά του του είπε: «Γιε μου, μην ακούς τι σου λένε ό οι άλλοι κι αν αγαπάς την επιστήμη συνέχισε έτσι και εκείνοι δεν θα σε ξαναπειράξουν.»
Μετά από λίγα χρόνια το παιδί έγινε ο καλύτερος επιστήμονας και οι φίλοι του τον θαύμαζαν και δεν τον ξαναπείραξαν ποτέ. Και ζήσανε αυτοί καλά και εμείς καλύτερα!
Στήβεν


Όλοι είμαστε ίσοι
Μια φορά κι ένα καιρό σε μια πόλη ζούσαν ευτυχισμένοι άνθρωποι. Ανάμεσά τους ζούσαν και φτωχοί. Όμως οι πολίτες δεν έδιναν σημασία στους φτωχούς.
Μια μέρα, καθώς ένας φτωχός ζητιάνευε ένας κλέφτης τον χτύπησε και του πήρε το ποτηράκι με τα χρήματα.
Από κει πέρασε μια μαμά και ένα παιδάκι. Το παιδί είπε στη μαμά του «Πάμε να βοηθήσουμε αυτόν τον κύριο, χρειάζεται βοήθεια!» «Έλα, μην ασχολείσαι με ό,τι βλέπεις μπροστά σου»
Πέρασαν αρκετά λεπτά και κανείς δεν βοήθησε τον ετοιμοθάνατο φτωχό. Ώσπου ένας πολίτης τον είδε και ξαφνιάστηκε! Τον πήρε στο σπίτι του και του έδεσε τις πληγές. Από κει και πέρα έμενε στο σπίτι του και γίνανε πολύ καλοί φίλοι.
Στέλλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου