Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2018

Χριστουγεννιατικές ιστορίες από το Γ2



Μια φορά και έναν καιρό ήταν ένα μικρό αστέρι που ήθελε παραμονή Χριστουγέννων να κατέβει κάτω στη γη με τους ανθρώπους και να γιορτάσει μαζί τους.
Έτσι, μια μέρα το αστεράκι έπεσε από τον ουρανό μέσα στο δωμάτιο ενός κοριτσιού. Το κοριτσάκι ξύπνησε και βλέπει το αστεράκι.
Το αστεράκι το ρώτησε : «Πώς σε λένε;».
Το κοριτσάκι απάντησε : «Ευτυχία».
Το αστεράκι της είπε ότι είναι κοντά της, γιατί ήθελε παρέα για τις γιορτές.
Από τότε κάθε χρόνο το αστεράκι κατεβαίνει στη γη και γιορτάζει μαζί με την Ευτυχία!
Αθηνά Μακρή

Μια φορά και έναν καιρό ήταν ένα μικρό αστέρι που ήταν λαμπερό, αστραφτερό και όταν μια οικογένεια δεν είχε φως πήγαινε να τους φωτίσει.
Γιώργος Τράνταλης




Μια φορά και έναν καιρό ζούσε ένα μικρό αστέρι που πραγματοποιούσε τρεις ευχές στον καθένα που αγαπούσε. Το αστέρι κάθε βράδυ πήγαινε σε όλα τα σπίτια για να καληνυχτίσει τα παιδάκια.
Ένα παιδάκι ξύπνησε και άρχισε να ζητάει πράγματα:
«Για την πρώτη ευχή θέλω ένα πατίνι».
Το αστεράκι του είπε: «Εγώ πραγματοποιώ ευχές για φτωχούς, εσύ τα έχεις όλα! Για σκέψου τι θα έκανες άμα δεν είχες τίποτα; Θα έρθω αύριο να μου πεις» και εξαφανίστηκε.
Την άλλη μέρα το παιδί περίμενε το αστεράκι.
«Ήρθες τελικά! Ευχαριστώ!».
«Ήρθα για να μου πεις. Θα άντεχες άμα δεν είχες τίποτα;».
«Ευχαριστώ, δεν θα άντεχα με τίποτα!». Έτσι το παιδί κατάλαβε και άρχισε να δίνει τα παιχνίδια του. Και έζησαν αυτοί και εμείς δεν ξέρω.…
Άννη Καίσαρη

Μια φορά και έναν καιρό ήταν ένα μικρό αστέρι που έλαμπε στο ουρανό. Μια μέρα είδε μια μάνα να είναι στο δρόμο με ένα μωρό στην αγκαλιά της και ένας πλούσιος να την κλωτσάει με το πόδι του.

Όταν τον είδε το αστέρι του φώτισε το μυαλό και σταμάτησε και της ζήτησε συγνώμη.
Ραφαέλα Αναστασίου





Μια φορά και έναν καιρό ήταν ένα αστέρι που ήταν διαφορετικό από τα άλλα .Ήταν το πιο λαμπερό αστέρι από όλα. Αυτό το αστέρι το κορόιδευαν για τη διαφορετικότητα του και αυτό στενοχωριόταν τόσο πολύ.

Μια μέρα περνούσε από εκεί ένας βοσκός. Το λυπήθηκε που το είδε να κλαίει και το πήρε μαζί του. Στο δρόμο όταν περπατούσαν είδαν μια κυρία που στενοχωριόταν, γιατί δεν είχε κάτι για να ζεσταθεί. Τότε το αστέρι λυπήθηκε την κυρία και είπε στον βοσκό : «Μπορείς, σε παρακαλώ,να με δώσεις στην κυρία;».
«Για ποιο λόγο τον ρώτησε ο βοσκός;».
«Για να ζεσταθεί».
Τότε το έδωσε στην κυρία και του είπε :πραγματικά έχεις καλή ψυχή!
Αργυρώ Παπαφιλίππου

Μια φορά και έναν καιρό ήταν ένα αστέρι που ήταν πολύ λυπημένο, γιατί δεν ήταν τόσο φωτεινό. Όταν συνάντησε έναν μάγο που περνούσε από εκεί, του ζήτησε να του βάλει ένα φως μέσα του και έτσι έγινε φωτεινό!
Μάρκος Λιώδης




Μια φορά και έναν καιρό ήταν ένα αστεράκι που δεν του άρεσε να είναι πάνω στον ουρανό. Ήθελε να ήταν πάνω σε ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο.
Έτσι το αστεράκι ήταν αποφασισμένο να πάει σε εκείνο το ψηλό δέντρο που δεν είχε χριστουγεννιάτικο αστέρι και τα κατάφερε!
Άρτεμις Τζυχέρι

Μια φορά και έναν καιρό ήταν ένας χιονάνθρωπος που δεν ήθελε να λιώσει. Ζούσε στη Βηθλεέμ. Για αυτό πήγε στη φάτνη και ο Χριστός του έδωσε το χάρισμα να μη λιώνει ποτέ!
Τότε ο χιονάνθρωπος χάρηκε τόσο πολύ που φώναξε: Ευχαριστώ, Χριστέ μου!       
Ιρίνα Κορδελά Βιδάλη


Μια φορά και έναν καιρό ήταν ένας χιονάνθρωπος που δεν ήθελε να ήταν χιονάνθρωπος. Ήθελε να ήταν ένα παιδί. Να έτρεχε στα λιβάδια, να πήγαινε βόλτες και να περπατούσε…

Μια μέρα τα σκεφτόταν και είπε: «Πόσο άδικη είναι η ζωή!».
Τότε του είπε ένας άλλος χιονάνθρωπος: «Σκέψου να μην υπήρχες!».
Έτσι ο χιονάνθρωπος της ιστορίας μας σκέφτηκε από τη θετική πλευρά! Και είπε :Μου αρέσει που είμαι χιονάνθρωπος, δεν θέλω να γίνω παιδί.
Και έζησαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα!
Φίλιππος Σπανέλλης

Μια φορά και έναν καιρό ήταν ένας χιονάνθρωπος που ήταν μόνος στον κόσμο και ήταν λυπημένος .Τριγύριζε μόνος χωρίς παρέα .Εκεί είδε ένα κοριτσάκι που το έλεγαν Σοφία και του είπε: «Θέλεις να γίνουμε φίλοι;». Ο χιονάνθρωπος είπε ότι θέλει και έτσι δεν ήταν πια μόνος. 
Ιωάννα Λεβεντάκη





Μια φορά και έναν καιρό ήταν ένας λούτρινος χιονάνθρωπος που ήταν εδώ και πολλά χρόνια μέσα σε μια αποθήκη και κανένα παιδί δεν τον έπαιζε .Μια μέρα όμως η πόρτα της αποθήκης άνοιξε απότομα από χιλιάδες παιδιά.

Τα παιδιά έψαχναν την αποθήκη , αλλά τίποτα δεν τους έκανε εντύπωση παρά μόνο εκείνος ο χιονάνθρωπος
Τα παιδιά αγκάλιασαν τον χιονάνθρωπο και του είπαν: «Μην στενοχωριέσαι ,τώρα θα σε πάρουμε πάνω στο σπίτι και θα είσαι ζεστός, χαρούμενος και γεμάτος παρέα!».
Έτσι ο χιονάνθρωπος αγκάλιασε τα παιδιά με τον δικό του τρόπο γεμάτος χαρά!
Σμαράγδα Αγγελοπούλου


Μια φορά και έναν καιρό ήταν ένας χιονάνθρωπος που ήθελε να δει αυτόν τον μεγάλο Βασιλιά. Έτσι με τη βοήθεια των Μάγων κατάφερε και τον είδε!
Πρόδρομος Κουρμένταλας




Μια φορά και έναν καιρό ήταν ένας χιονάνθρωπος που ζούσε σε ένα μακρινό, πολύ μακρινό χωριό. Σε εκείνο το χωριό υπήρχαν μόνο δυο τρία σπίτια. Εκεί ένιωθε πολύ μοναξιά. Τον είχαν φτιάξει δύο παιδιά εδώ και πολύ καιρό που τώρα…
Πέρασαν μήνες και κόντευε να λιώσει. Μα τότε είδε πέντε παιδιά να έρχονται προς τα πάνω του. Φοβήθηκε…
Αυτά όμως άρχισαν να τον φτιάχνουν. Και από τότε κάθε πρωί ερχόντουσαν τα παιδιά και τον φρόντιζαν για πάντα.
Απόστολος Κούρος

Μια φορά και έναν καιρό ήταν ένας χιονάνθρωπος που ζούσε με τον Αϊ Βασίλη. Αυτός ο χιονάνθρωπος πήγαινε τον Αι Βασίλη σε όλα τα σπίτια. Φέτος όμως ο χιονάνθρωπος αρρώστησε. Τότε ο Αι Βασίλης έπρεπε να πάει με άλλον τρόπο. Έτσι τον βοήθησαν οι άλλοι χιονάνθρωποι και μοίρασε τα δώρα του σε όλους τους ανθρώπους.
Μάνος Παπαρβανίτης




Μια φορά κι έναν καιρό ζούσε στον ουρανό ένα μικρό αστεράκι! Αυτό το αστεράκι όμως ήταν μόνο του. Το αστεράκι το έλεγαν Αστράκι! Μια μέρα συνάντησε ένα μικρό αστεράκι που ήταν κορίτσι! Την έλεγαν Γλύκα! Το Αστράκι αγάπησε την Γλύκα! Μια μέρα όμως η Γλύκα χάθηκε! Το Αστράκι έψαξε από εδώ, έψαξε από εκεί, όμως δεν την βρήκε ποτέ.
Μετά από 20 χρόνια βρήκε ένα κάστρο. Όταν, όμως, μπήκε μέσα, είδε την Γλύκα νεκρή! Τότε άρχισε να κλαίει. Έμεινε εκεί. Μετά από 20 χρόνια πέθανε κι αυτός στο τέλος. Πήγε στον ουρανό και συνάντησε τη Γλύκα. Η Γλύκα του είπε «Έλα να ζήσουμε μαζί!». Το Αστράκι συμφώνησε. Έτσι έζησαν αιώνια μαζί και έτσι έζησαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα.

Μπιτσάκος  Αλέξανδρος

Υπεύθυνη δασκάλα: Μαρία Ψωμά 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου