Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2018

Ιστορίες με αφορμή το Χριστουγεννιάτικο δέντρο του σχολείου μας!




Το Χριστουγεννιάτικo δέντρο 


Μια φορά κι έναν καιρό, κάποια Χριστούγεννα, ένα κοριτσάκι είχε πάει στο δάσος για να βρει ξύλα. Όμως άργησε πολύ και πήγε νύχτα. Έπρεπε να κοιμηθεί αλλά δεν έβλεπε και δεν μπορούσε να πάει σπίτι της. Οπότε κοιμήθηκε σ’ ένα δέντρο.

Αργά τη νύχτα το δέντρο άπλωσε τα κλαδιά του κι έφτιαξε ένα δεντρόσπιτο γύρω της. Την προστάτεψε και την κράτησε ζεστή... Όταν το κορίτσι ξύπνησε, δεν πίστευε στα μάτια της, ούτε όμως και οι συγχωριανοί της όταν το είδαν. Το δέντρο είχε γεμίσει στολίδια!

Από τότε δεν λείπει από κανένα σπίτι το χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Νεφέλη Αβούρη, Γ’1





Η ιστορία του Άι- Βασίλη


Στο Ροβανιέμι οι γονείς των παιδιών πήγαιναν οι ίδιοι και αγόραζαν κάθε χρόνο τα χριστουγεννιάτικα δώρα των παιδιών τους. Αλλά είχαν κουραστεί κάθε χρόνο να τα αγοράζουν εκείνοι.

Έτσι οργάνωσαν ένα συμβούλιο για να βρουν μια λύση. Όλοι είχαν από μία ιδέα αλλά μιας κυρίας ήταν η καλύτερη. Η ιδέα ήταν να γεννήσει ένα παιδί και να μοιράζει σε όλα τα παιδιά του κόσμου τα δώρα που ζητούσαν. Έψαχναν να βρουν όνομα και τότε σκέφτηκαν το όνομα, « Άι- Βασίλης».

Έτσι λοιπόν γεννήθηκε ο Άι-Βασίλης και κάθε χρόνο μοίραζε τα δώρα στα παιδιά. Πέρασαν τα χρόνια και ο Άι- Βασίλης γέρασε και πέθανε. Όμως το πνεύμα του παρέμεινε, γιατί αγαπούσε πολύ τα παιδιά.

Από τότε και κάθε χρόνο το πνεύμα του δίνει χαρά σε όλα τα παιδιά τα Χριστούγεννα.

Βασίλης Χρυσοχόος, Γ’1





Όλοι μαζί!

Κάποτε ήταν μία πόλη που ήταν πολύ ωραία. Αυτή η πόλη είχε μεγάλα σπίτια αλλά όσοι δεν είχαν πολλά λεφτά είχαν μικρό σπίτι. Κάθε κήπος είχε τουλάχιστον είκοσι με τριάντα λουλούδια. Οι άνθρωποι ήταν πολύ ευτυχισμένοι.

Ήρθε όμως ένας πάρα πολύ κακός άνθρωπος που ήταν μάγος και τον λέγανε Ζέιν. Αυτός ο μάγος Ζέιν ήθελε να βλάψει την πόλη και αυτό έκανε. Άλλαξε την πόλη, τα σπίτια καταστράφηκαν, τα λουλούδια μαράθηκαν και οι άνθρωποι στεναχωρήθηκαν.

Τότε ήρθε ένα κορίτσι που το έλεγαν Κέιση. Η Κέιση προσπάθησε να φτιάξει ένα μαγικό φίλτρο για να  σώσει την πόλη, αλλά ο μάγος Ζέιν έριξε και άλλα φίλτρα που δεν έπρεπε να μπουν. Τότε η Κέιση είπε σε όλους τους ανθρώπους της πόλης να φτιάξουν όλοι μαζί ένα ακόμη πιο ισχυρό φίλτρο, να βάλει ο καθένας κάτι δικό του, και έτσι έγινε.

Οι άνθρωποι μαζί με την Κέιση έδωσαν στον Ζέιν να πιει το φίλτρο που θα τον έκανε να ξανακάνει την πόλη κανονική. Τότε έδωσαν στον Ζέιν να πιει το φίλτρο και αυτός αναγκάστηκε να το πιει. Από τότε η πόλη έγινε κανονική, όπως ήταν παλιά...

Από τότε, μαζί με τα Χριστούγεννα γιορτάζουν και τη "γέννηση" από την αρχή της πόλης τους!

Ηλιάννα Δανιήλ, Γ’1


Υπεύθυνη δασκάλα Κυριακή Πλατή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου