Σάββατο 6 Μαΐου 2017

Athens Science Festival! Κάθε χρόνο μας εντυπωσιάζει!



Άραγε πόσο θα εξελιχτούν τα πράγματα και οι επιστήμες.

Την Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017 με το σχολείο πήγαμε στο Athens Science Festival. To  Athens Science Festival είναι μια έκθεση επιστημών που γίνεται στην Tεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι. Για να πάμε εκεί, διασχίσαμε την Διονυσίου Αεροπαγίτου  και την Αποστόλου Παύλου περάσαμε την Ερμού και φτάσαμε στον Κεραμεικό.Εκεί μας περίμενε μια κυρία που μας ξεναγούσε!


Αρχικά πήγαμε σε μια αίθουσα που είχε τηλέφωνα! Εκεί μας περίμενε ένα έτοιμο κύκλωμα επικοινωνίας. Ανά δύο είχαμε ένα τηλέφωνο. Με το τηλέφωνο μιλούσαμε με όλους. Μετά πήγαμε σε ένα χώρο που  πολλά παιδιά είχαν βγάλει τα εκθέματα τους. Πρώτα πήγα σε μια κυρία που είχε βάλει φύλλα γερανιού μέσα οινόπνευμα με νερό και μετά τους έριξε ιώδιο. Τότε έχασαν την χλωροφύλλη τους και έγιναν σκούρα. Ύστερα τα έβαλε πάνω από σχέδια και ήταν σαν ζωγραφισμένα! 





Αργότερα πήγα σε έναν πάγκο ένας κύριος μας μίλησε για τους μύκητες. Μετά ένας άλλος κύριος μας μίλησε για τα μικρόβια. Τα μικρόβια καταπολεμούνται από τις αντιβιώσεις, οι ιοί όμως όχι.  Επίσης ένα παιδί είχε φτιάξει ένα χέρι ρομποτάκι.
Στο τέλος ο κύριος Γιάννης μας πήγε στη παιδική χαρά όπου παίξαμε και το ευχαριστηθήκαμε . πέρασα καταπληκτικά ήταν μια απίστευτη εμπειρία που δεν θα ξεχάσω. Άραγε πόσο θα εξελιχτούν τα πράγματα και οι επιστήμες. Ελπίζω να ξαναπάω.

Νάντια Σαμπατάκου (Ε2)



 Στις 30 Μαρτίου εμείς (το Ε1),  το Ε2 και η ΣΤ τάξη πήγαμε στο Athens Science Festival (Φεστιβάλ Επιστημών Αθήνας). Γινότανε στο Γκάζι, ένα μέρος με πρόσκαιρες εκθέσεις.
Ξεκινήσαμε περίπου στις 8.30 το πρωί έχοντας μαζί μας καπέλο, τσάντα με νερό και κολατσιό και φωτογραφική μηχανή. Το Γκάζι έχει πολλούς χώρους. Εμείς με μια ξεναγό ξεκινήσαμε από έναν διάδρομο εκθέσεων. Σε αυτόν είδαμε καταρχήν ένα πείραμα που έπαιζες με παλαμάκια! Ύστερα κάναμε προγραμματισμό με πλαστικά ποντικάκια που τους έδινες εντολές και κινούνταν σε ένα ταμπλό. Το τρίτο ήταν διάφορα περίτεχνα καλώδια και κυκλώματα που ενώνονταν με μαγνήτες.



Στο τέλος μας έδωσαν και ένα ποτήρι χιόνι που δεν έλιωνε!

Καθώς φεύγαμε από τον διάδρομο είδαμε διάφορα βιντεοπαιχνίδια υψηλής τεχνολογίας κ.α. Μετά μπήκαμε σε έναν άλλο χώρο γεμάτο φυσικά περάσματα. Πρώτα πήγαμε σε ένα τραπέζι με περίτεχνα προγράμματα. Μέσα σε αυτά και η οδοντόκρεμα του ελέφαντα. Στο διπλανό τραπέζι υπήρχαν διάφορα περίπλοκα πειράματα με κόκκινο υγρό. Δίπλα υπήρχαν άλλα πειράματα που δεν μου τράβηξαν τόσο την προσοχή, όσο το πίσω τραπέζι. Εκεί φτιάχνανε τεχνητό χιόνι, που ήταν κρύο αλλά δεν έλιωνε. Άσε που στο τέλος μας έδωσαν και ένα ποτήρι στον καθένα! Ένα άλλο πείραμα ήταν ένα που φτιάχνανε κρυστάλλους και ένα άλλο που σου έδιναν το αποτύπωμα του δακτύλου σου!




Όταν βγήκαμε έξω από το κτήριο παίξαμε ένα ζωντανό επιτραπέζιο για το μέλλον του πλανήτη μας και ύστερα πήγαμε στο κτήριο της ρομποτικής και είδαμε διάφορα ρομπότ. Στο τέλος, κάτσαμε σε μια τρομακτική παιδική χαρά από σίδερο που δεν ήθελα ούτε να την βλέπω μπροστά μου κι επιτέλους φύγαμε. Η εκδρομή αυτή στο Θησείο ήταν υπέροχη, παρόλο που κουράστηκα λίγο!


Ξηρομμάμος Δημήτρης (Ε1)

Οι φωτογραφίες είναι του Κωνσταντίνου Χατζημιχαήλ

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Πλατή Κυριακή, Σίνης Γιάννης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου