Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019

Αναβάθμιση υποδομών εργαστηρίου ΤΠΕ- Συνεισφορά Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων

Το μάθημα των ΤΠΕ παρέχει τη δυνατότητα στους μαθητές/ήτριες  να εξοικειωθούν με την τεχνολογία και να αποκτήσουν τις απαραίτητες δεξιότητες για την ασφαλή πλοήγηση στον ψηφιακό κόσμο.
Η ύπαρξη ενός σύγχρονου εργαστηρίου με τον κατάλληλο εξοπλισμό παρέχει ευκαιρίες για αποτελεσματικότερη διδασκαλία και μάθηση.
Το εργαστήριό μας αναβαθμίστηκε με προσφορές του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων.

  • Ακουστικά 
Στις μικρές τάξεις του Δημοτικού πολλά εκπαιδευτικά πακέτα παρέχουν φωνητικές οδηγίες και ανατροφοδότηση στους μικρούς μαθητές. Η ύπαρξη ακουστικών επιτρέπει στα παιδιά να δουλέψουν ήσυχα, χωρίς ηχητικούς περισπασμούς από άλλους υπολογιστές, και το κυριότερο με τον δικό τους μαθησιακό  ρυθμό.
Στις μεγάλες τάξεις του Δημοτικού μπορούν να αξιοποιηθούν για τη δημιουργία πολυμεσικών εφαρμογών (βίντεο, επεξεργασία αρχείων ήχου κλπ.).

Δείτε στις εικόνες τους μαθητές της Α' τάξης την ώρα του μαθήματος:



  •  Πάγκους
Η αίθουσα του εργαστηρίου μας είναι πολύ μικρή και τα περισσότερα τμήματά μας πολυπληθή. Στα μεγάλα αυτά τμήματα υπήρχε δυσκολία  καθώς δεν χωρούσαν οι απαραίτητες καρέκλες στο δεδομένο χώρο, προκαλώντας εκνευρισμό στους μαθητές και απώλεια διδακτικού χρόνου.
Με την αγορά πάγκων το πρόβλημα λύθηκε καθώς σε κάθε πάγκο κάθονται άνετα 3 μαθητές.
Η παρακάτω εικόνα από ένα τμήμα της Δ' τάξης που παλιότερα είχε καρέκλες και σε δεύτερο επίπεδο (κάποια παιδιά κάθονταν πίσω από άλλα).



  • Air condition
Τελευταίο απόκτημα το Air condition, που θα δημιουργήσει καλύτερες συνθήκες θέρμανσης και δροσισμού στο μικρό, αλλά εξαιρετικά πλέον φροντισμένο, εργαστήριό μας!

Ευχαριστούμε το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων για την προσφορά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου