Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019

"ΑΜΛΕΤ 2016" ένα ταινιάκι μικρού μήκους!

Με μεγάλη χαρά μοιραζόμαστε μαζί σας τον "ΑΜΛΕΤ 2016" ένα ταινιάκι μικρού μήκους που γεννήθηκε στο μάθημα της θεατρικής αγωγής από μαθητές και μαθήτριες της Στ΄ τάξης του 70ου Δημοτικού Σχολείου, τη σχολική χρονιά 2015-2016. 

Αφορμή στάθηκε η Παγκόσμια Ημέρα Ευρωπαϊκών Γλωσσών και η ιδέα αρχικά ήταν να αποδώσουν τα παιδιά την εμβληματική ατάκα του Άμλετ, θεατρικού ήρωα του Σαίξπηρ, «Να ζει κανείς; Να μη ζει; Αυτό είναι το ερώτημα» σε διάφορες γλώσσες. 
Ακολούθησε εργαστήρι γραφής όπου τα παιδιά - ως μικροί σύγχρονοι Άμλετ - αποπειράθηκαν να ξαναγράψουν το θεατρικό αυτό μονόλογο και να καταθέσουν τον προβληματισμό τους σε σχέση με τη ζωή, τον εαυτό τους και τον κόσμο γύρω τους, κοιτώντας μέσα από το πρίσμα της σύγχρονης εποχής. 
Προέκυψε έτσι ένα ενδιαφέρον υλικό, που έμελλε να πάρει ολοκληρωμένη μορφή πολύ καιρό μετά, όταν με αφορμή το διαγωνιστικό μαθητικό φεστιβάλ camera zizanio, δύο από τις μαθήτριες που συμμετείχαν στην ομάδα, ανέλαβαν να το συνθέσουν και να το παρουσιάσουν στο 20ο  Διεθνές Φεστιβάλ ΟΛΥΜΠΙΑΣ, Camera Zizanio, 2017 .
Το βίντεο αναρτήθηκε στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο ΠΣΔ και είναι διαθέσιμο από τον παρακάτω
σύνδεσμο:

https://video.sch.gr/asset/detail/e1WjtjTOJMNOWYNr6TU6WHJU

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Βιδάλη Ιωάννα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου