Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2018

Καλή σχολική χρονιά!



Μια μεγάλη αγκαλιά υποδέχεται αγόρια και κορίτσια μεγαλύτερα κατά ένα ολόκληρο καλοκαίρι!
Τι να πρωτοευχηθούμε; Σίγουρα μια ήσυχη και ασφαλή χρονιά ώστε να μπορέσουμε να προσφέρουμε γονείς και εκπαιδευτικοί στα παιδιά μας χρόνο και χώρο να ανθίσουν, ευκαιρίες για μεγάλωμα και νέες περιπέτειες στη ζωή και τη γνώση!
Η νέα χρονιά με τις ανάγκες, τις υποχρεώσεις και τις χαρές της, αποτελεί μια ευκαιρία τόσο για την οικογένεια, όσο και για τη σχολική κοινότητα να συζητήσει την περσινή εμπειρία, να ξανασκεφτεί τον προγραμματισμό και την οργάνωσή της. Έχουμε όλοι μας μια καλή ευκαιρία να συμφωνήσουμε από την αρχή κανόνες και όρια που θα σηματοδοτήσουν το καινούριο ξεκίνημα.
Πρόθεσή μας είναι να δημιουργήσουμε σχέσεις εμπιστοσύνης τόσο με τους μαθητές μας όσο και με τους γονείς, ώστε τα παιδιά να ανταπεξέρθουν στη σχολική πραγματικότητα και τις απαιτήσεις της με τον καλύτερο τρόπο.
Ιδιαίτερη, βέβαια, φροντίδα χρειάζεται το ΠΡΩΤΑΚΙ μας, γιατί βιώνει μια σημαντική αλλαγή. Από το νηπιαγωγεία στο δημοτικό τα μεγέθη αλλάζουν, τα πρόσωπα αναφοράς πολλαπλασιάζονται. Η περηφάνια για το ότι κανείς μεγαλώνει μπορεί να συνοδεύεται με αισθήματα αποχωρισμού, ανασφάλεια και άγχος. Ευτυχώς, γνωρίζουμε ότι όλα αυτά περνάνε γρήγορα και τα παιδιά προσαρμόζονται στο νέο τους περιβάλλον.

              Καλό μας ξεκίνημα!

Αντιόπη Φραντζή, διευθύντρια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου