Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018

Γνωριμία με τα αρπακτικά πτηνά!

Την Τρίτη 6 Μαρτίου πήγαμε με την τάξη μου, το Γ1, και το Γ2 στον Βοτανικό Κήπο.
Ένας κύριος μας έδειξε την Άρτεμη, ένα γεράκι. Ήταν πολύ φιλική με όλους. Το δεύτερο πουλί που είδαμε ήταν ο Κούκου που ήταν κουκουβάγια και μας άφησαν να τον ακουμπήσουμε και τα φτερά του ήταν πολύ σκληρά. Μετά περπατήσαμε λίγο, κάτσαμε κάπου να φάμε και φύγαμε. Πέρασα τέλεια. 

Ελεάνα


Όταν φτάσαμε στον Βοτανικό κήπο μας πήρε ένας κύριος και μας οδήγησε σε ένα περιφραγμένο κύκλο. Εκεί ήρθε και ένας άλλος κύριος που είχε πάνω στο χέρι του ένα γεράκι, την Άρτεμη. Αυτός ο κύριος μου έδωσε να κρατήσω κι εγώ στο χέρι την Άρτεμη.
Μετά έφεραν τον Κούκου την κουκουβάγια, που αυτήν την χάιδεψαν όλα τα παιδιά. Αφού τελείωσαν με το χάϊδεμα του Κούκου, πιάσαμε μια άλλη αλλά μικρότερη κουκουβάγια. Τέλος, είδαμε το πιο γρήγορο πλάσμα στον πλανήτη, τον πετρίτη, ένα άλλο είδος γερακιού. Μόλις τελείωσε η παρουσίαση πήγαμε να δούμε τα φυτά.

Κωστής


Στο Βοτανικό Κήπο πήγαμε για να δούμε τα αρπακτικά πτηνά. Είδαμε δύο γεράκια, δύο κουκουβάγιες, μια μεγάλη και μια μικρή, και έναν πετρίτη, είδος γερακιού.
Έκαναν εκπληκτικά πράγματα, όπως να πετάνε αθόρυβα και να πιάνουν την τροφή τους.
Μου έκανε εντύπωση η κουκουβάγια που πετούσε πολύ αθόρυβα.

Β.


Όταν φτάσαμε στο Βοτανικό Κήπο, πήγαμε σε έναν χώρο όπου μας έδειξε ένας κύριος ένα γεράκι που την λέγανε Άρτεμις. Είδαμε μια κουκουβάγια που τη λέγανε Κούκου. Μετά είδαμε έναν Πετρίτη. Ο κύριος μας είπε πως είναι το πιο γρήγορο πουλί στον πλανήτη. Όλα αυτά τα ζώα τα χαϊδέψαμε, μάθαμε πως το γεράκι μπορεί να δει πέντε χιλιόμετρα μακριά και ο Κούκου το ίδιο. Όμως ο πετρίτης δέκα χιλιόμετρα μακριά.

Α.

Πήγαμε στο βοτανικό κήπο και είδαμε ένα γεράκι, μια μεγάλη και μια μικρή κουκουβάγια και έναν πετρίτη (άλλο είδος γερακιού).
Αυτό που μου άρεσε ήταν το γεράκι που το έλεγαν Άρτεμις και ο πετρίτης.
Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι όταν ο κύριος που φρόντιζε τα πουλιά, πέταξε ένα κομμάτι κρέας και το γεράκι το έπιασε στον αέρα.
Διασχίσαμε και τον ζωολογικό κήπο και είδαμε τεράστια χρυσόψαρα και ένα άλλο περίεργο ψάρι.

Νέστορας 








Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί Χωριανόπουλος Δημήτρης, Τερζής Λευτέρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου