Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

Μονόλογοι από το Αιγαίο - Κι αν ήσουν εσυ;


Στο σχολείο μας πραγματοποιήθηκαν κάποιες δράσεις ευαισθητοποίησης των μαθητών σε σχέση με το προσφυγικό ζήτημα, με αφορμή το κάλεσμα του ‘δικτύου για το θέατρο στην εκπαίδευση’.


Πιο συγκεκριμένα, με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Δράσης για τους Πρόσφυγες στις 21 Μαρτίου, την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου στις 27 Μαρτίου και την Ημέρα παιδικού Βιβλίου (2 Απριλίου), οι μαθητές και οι μαθήτριες του Γ1 και του Δ2 τμήματος στα πλαίσια του μαθήματος της θεατρικής αγωγής πραγματοποίησαν μία θεατρική δράση: τα παιδιά απέδωσαν θεατρικά - αξιοποιώντας την τεχνική του θεατρικού αναλογίου- κάποιους από τους μονολόγους που εμπεριέχονται στο βιβλίο «Μονόλογοι
από το Αιγαίο, το ταξίδι και τα όνειρα ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων», μπαίνοντας σε ανύποπτο χρόνο σε άλλες τάξεις του σχολείου, σε ροή μαθήματος. Στη συνέχεια, κάποιοι άλλοι μαθητές και μαθήτριες από τα παραπάνω τμήματα που δε συμμετείχαν στη δράση, ηχογραφήθηκαν.

Πατώντας στα παρακάτω ονόματα μπορείτε να ακούσετε ηχητικά αποσπάσματα!

Ασράφ          Αμίρ        Αμάρ      Αζίζ

 

Επίσης, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α΄ τάξης μαζί με τις δασκάλες τους, συμμετείχαν σε ένα σχετικό θεατροπαιδαγωγικό εργαστήριο, που εντάσσεται στο ευρύτερο πρόγραμμα «Κι αν ήσουν εσύ;»  και υλοποιείται από το δίκτυο για το θέατρο στην εκπαίδευση σε συνεργασία με άλλους φορείς. 


 

  Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Βιδάλη Γιάννα


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου