Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

Πρόσκληση στην παρουσίαση του έργου «Δοκιμή για μια ανέφικτη συνέλευση» που συμμετέχουν τα παιδιά μας!



«Δοκιμή για μια ανέφικτη συνέλευση» από την Τζένη Μαρκέττου
στο Iνστιτούτο Γκαίτε 19 Μαΐου 20.00 μμ

Οι μαθητές της Ε1 και Ε2 τάξης είχαν την ευκαιρία να συνεργαστούν με την εικαστικό κ. Τζέννη Μαρκέττου στη σύνθεση του διαδραστικού και πειραματικού έργου «Δοκιμή για μια ανέφικτη συνέλευση».

Η συνεργασία έγινε στο πλαίσιο των προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Πολιτιστικών Θεμάτων και του Τοπικού σχολικού δικτύου «Ανθρώπινα δικαιώματα, Δημοκρατία, Ενεργός Πολίτης» όπου συμμετείχαν, επίσης, τα 4ο,54ο,57ο,135ο Δημοτικά Σχολεία Αθηνών και το 5ο Δημοτικό Σχολείο Δάφνης .



Οι μαθητές και οι μαθήτριες κλήθηκαν να μιλήσουν εξ ονόματος των αποκλεισμένων από τις αποφάσεις των ανθρώπων έμβιων όντων, από τη σκοπιά της οικολογίας, και να εκφράσουν τη γνώμη τους, δημιουργώντας εφήμερα φορητά αντικείμενα. Τα αντικείμενα αυτά, δημιουργήματα φαντασίας και καλλιτεχνικού πειραματισμού, έλαβαν τη μορφή πινακίδων διαμαρτυρίας συμπυκνώνοντας τις φωνές της φύσης.

Στη συνέχεια της τρίωρης επιμορφωτικής συνάντησης με τους εκπαιδευτικούς στη Βιβλιοθήκη του σχολείου μας, τα παιδιά του Ε1 και Ε2 συμμετείχαν σε βιωματικά εργαστήρια με τη Τζένη Μαρκέττου, εμπνεύστηκαν από το βιβλίο Η ΦΑΡΜΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ του Τζώρτζ Όργουελ, και σε συνεργασία με τους δασκάλους τους Σίνη Γιάννη και Πλατή Κυριακή, δημιούργησαν τις δικές τους "πινακίδες διαμαρτυρίας" και ηχογράφησαν αποσπάσματα από κείμενα που έγραψαν.



Τα έργα των παιδιών θα "συμμετέχουν" στη σύνθεση και παρουσίαση του έργου «Δοκιμή για μία ανέφικτη συνέλευση», που θα πραγματοποιηθεί την 19η Μαΐου στο Ινστιτούτο Goethe της Αθήνας,
 στις 19 Μαΐου και ώρα 20.00.
Η εκδήλωση αποτελεί μέρος ενός ετήσιου καλλιτεχνικού προγράμματος με τίτλο «Νύχτα της Αισθητικής και της Φιλοσοφίας», εντάσσεται στη σειρά AproposDocumenta14 και συνδιοργανώνεται από το Ινστιτούτο Γκαίτε και το Γαλλικό Ινστιτούτο.




Την εκδήλωση προσκαλούνται να παρακολουθήσουν εκπαιδευτικοί και μαθητές με τους γονείς τους.
Για περισσότερες λεπτομέρειες

Πρόγραμμα στο Goethe Institute:

https://www.goethe.de/resources/files/pdf130/---1.pdf

Γενική Ιδέα

https://www.goethe.de/ins/gr/el/sta/ath/ver.cfm?fuseaction=events.detail&event_id=20978950

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου