Κυριακή 28 Μαΐου 2017



ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝΤΙΠΤΕΡΙΣΗΣ (ΜΠΑΝΤΜΙΝΤΟΝ ) ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΑΝΤΙΠΤΕΡΙΣΗΣ

Τις τελευταίες μέρες του μήνα Μάη ήρθε ειδοποίηση για πρωτάθλημα Μπάντμιντον στο κλειστό Γυμναστήριο Νέας Ιωνίας μεταξύ δημοτικών σχολείων. Αμέσως η συνάδελφος Σαρατζή Χριστίνα ενδιαφέρθηκε και ασχολήθηκε με τα γραφειοκρατικά ,που θα μας οδηγούσαν στην 1η συμμετοχή μας σε αυτό τα καινούργιο για εμάς άθλημα εκτός σχολείου.
 
Συνέπεσε να έχουμε και εμείς σε πλήρη εξέλιξη το εσωτερικό μας πρωτάθλημα και μάλιστα είχαμε φτάσει στην ημιτελική φάση.
Δυστυχώς την ίδια ημέρα είχε προγραμματιστεί η εκδρομή της ΣΤ τάξης και έτσι δεν μπορέσαμε να πάρουμε μαζί μας τους μαθητές που είχαν κερδίσει την πρόκριση μέσα από την διαδικασία του δικού μας πρωταθλήματος.
Για αυτόν τον λόγο πήραμε μαζί μας 30 μαθητές από Ε και Δ τάξεις και μόνο έναν από ΣΤ. 
 
Η μετακίνηση ήταν αρκετά δύσκολη για τι χρησιμοποιήσαμε μετρό και ηλεκτρικό και ο αριθμός των παιδιών ήταν αρκετά μεγάλος
Ευτυχώς  δεν συναντήσαμε την κίνηση που συνήθως υπάρχει τα πρωινά και φτάσαμε στην ώρα μας στο γυμναστήριο.
Εκεί βρήκαμε άλλα 6 σχολεία και οι συνολικές συμμετοχές ξεπέρασαν τις 110. Βέβαια τα άλλα σχολεία καλλιεργούν το άθλημα αρκετά χρόνια ,αυτή ήταν η 5η διοργάνωση και είχαν στις τάξεις τους αθλητές επιπέδου πανελλήνιων πρωταθλημάτων.
Επίσης εμείς κάναμε πρωτάθλημα με ζευγάρια ,ενώ εκεί ήταν ατομικό ,γεγονός που δυσκόλεψε πάρα πολύ τους μαθητές μας. Κάποια άλλα τεχνικά στοιχεία επέφεραν κι άλλες δυσκολίες αλλά οι μαθητές μας δεν πτοήθηκαν από τίποτα και στον α γύρο έκαναν πάνω από 12 νίκες και συνέχισαν στον επόμενο γύρο ,αλλά εκεί δυσκόλεψαν τα πράγματα και μόνο 3 συνέχισαν με νίκες στο γ γύρο, όπου και αποκλείστηκαν όλοι.
 
Στη συνέχεια καθίσαμε όλοι και απολαύσαμε χωρίς κανένα άγχος
πλέον  τους μαθητές που φάνταζαν επαγγελματίες στα πρωτόπειρα μάτια μας. Είδαμε καταπληκτικούς αγώνες ,ιδίως από μία μαθήτρια που έχει κατακτήσει ήδη πανελλήνια μετάλλια και φερόταν στο φτερό σαν να ήταν κάτι δεμένο στη ρακέτα της, στέλνοντας το όπου ακριβώς ήθελε και με όση δύναμη χρειαζόταν. Για μας τους μεγαλύτερους ήταν σαν ταχύρρυθμο σεμινάριο και όσον αφορά την τεχνικοτακτική του αθλήματος και από πλευράς κανονισμών .
Του χρόνου θα είμαστε πιο έτοιμοι και καλύτερα προετοιμασμένοι.
Τα παιδιά το έχουν λατρέψει αυτό το άθλημα…..
Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: ΒΑΜΒΑΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ΣΑΡΑΤΖΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου