Κυριακή 20 Μαρτίου 2016

WE ARE ALL MIGRANTS

Το σχολείο μας είναι ένας ζωντανός οργανισμός μέσα σε μια κοινωνία που πάλλεται και δεν μπορεί παρά να ενδιαφέρεται για τα σοβαρά κοινωνικά ζητήματα.

Φέτος, στα πλαίσια του δικτύου e-twinning, συνεργαζόμαστε με το δημοτικό σχολείο CEIP La Cala, από το Benidorm της Ισπανίας, για να ασχοληθούμε με το θέμα της μετακίνησης πληθυσμών.

Βλέπουμε ότι αυτό που ζούμε σήμερα με τους ανθρώπους που αφήνουν τον τόπο τους, ακόμα και με κίνδυνο της ζωής τους για να καταφέρουν να επιβιώσουν και να βελτιώσουν τις συνθήκες διαβίωσής τους, δεν είναι κάτι καινούριο. Το έχουν ζήσει γονείς και παππούδες μας. Το ζουν άνθρωποι εδώ και χιλιάδες χρόνια, αλλά και πληθώρα άλλων ζωντανών οργανισμών. Είμαστε ένας πλανήτης σε κίνηση με στόχο την επιβίωση.

We are all migrants.



Τα παιδιά του Ε2, συζήτησαν για το τι σημαίνει πρόσφυγας, μετανάστης, αποδημία και επεξεργάστηκαν την ιδέα της μετακίνησης με στόχο την επιβίωση. Από αυτή τη διαδικασία προέκυψαν τα προτεινόμενα λογότυπα για το πρότζεκτ στο e-twinning, και οι ισπανοί συνεργάτες μας διάλεξαν το νικητήριο λογότυπο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου