Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016

Συμμετοχή στην τηλεδιάσκεψη του έργου "Σύνδεση με Σύνεση"

Οι μαθητές της Ε' τάξης παρακολούθησαν τηλεδιάσκεψη που οργάνωσε το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου στα πλαίσια του προγράμματος "Σύνδεση με Σύνεση".
Tο έργο «Σύνδεση με Σύνεση», μέσα από καινοτόμες δράσεις εκπαίδευσης, ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης, στοχεύει στο να εξοπλίσει τα παιδιά με τις γνώσεις και τις δεξιότητες που θα τα ενδυναμώσουν στο να συμβάλουν στην οικοδόμηση και την υπεράσπιση μιας καθολικής κουλτούρας ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ψηφιακή Εποχή, εκτιμώντας τη διαφορετικότητα, ως ενεργοί πολίτες της δημοκρατικής ζωής.
Tο έργο αποσκοπεί, επίσης, στο να ενθαρρύνει την ενσυναίσθηση για τα θύματα οποιαδήποτε μορφής ρητορικής μίσους, εκφοβισμού, ρατσισμού, διάκρισης στο Διαδίκτυο και τη στήριξη αυτών, ενθαρρύνοντας την αυτορρύθμιση των χρηστών του Διαδικτύου και την αναφορά τέτοιων ανάρμοστων συμπεριφορών. 
Η παρακολούθηση της τηλεδιάσκεψης έγινε στα πλαίσια του προγράμματος Αγωγής Υγείας "Χαίρομαι το Διαδίκτυο, αποφεύγω τις κακοτοπιές!" που υλοποιείται στην Ε' τάξη στο μάθημα των ΤΠΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου