Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016

Συμμετοχή στην Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2016


Την Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου 2016 εορτάστηκε για 13η συνεχή χρονιά η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου. Το φετινό σύνθημα ήταν: «Ανάλαβε δράση για ένα καλύτερο Διαδίκτυο!» («Play your part for a better internet!»).
Στο 70ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών συμμετείχαν οι μαθητές των Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων.
Οι μαθητές της Δ΄ τάξης εξερεύνησαν το δικτυακό τόπο Esafetykit και στη συνέχεια απάντησαν σε κουίζ σχετικά με τη διαδικτυακή ασφάλεια.
Οι μαθητές της Ε΄ τάξης και ΣΤ΄ τάξης είδαν σύντομα  βίντεο  προτεινόμενα από το saferinternet με σκοπό τον προβληματισμό και τη δημιουργία γόνιμου διαλόγου γύρω από θέματα ιδιωτικότητας, χρήσης μέσων κοινωνικής δικτύωσης και netiquette. Οι μαθητές συμπλήρωσαν φύλλα εργασίας βασισμένα στα βίντεο που παρακολούθησαν.
Επιπρόσθετα:
  •  με τους μαθητές της ΣΤ΄ τάξης συμμετείχαμε στην προαιρετική δράση Youth4Greece που διοργάνωσε φέτος το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου. Διαβάστε για τη συμμετοχή μας εδώ.
  • οι μαθητές του Ε1 συμμετείχαν στην προαιρετική δράση δημιουργίας ποιημάτων κατά της ρητορικής μίσους. Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί ήταν ο δάσκαλος του Ε1 κ. Δημήτρης Χωριανόπουλος και η καθηγήτρια Αγγλικών κ. Εύη Γεωργοπούλου. Δείτε τα ποιήματα των παιδιών εδώ.
Δείτε τη συμμετοχή του σχολείου μας στον χάρτη Πρεσβευτών Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2016.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου