Πέμπτη, 17 Μαΐου 2012

Η επίσκεψη της Άλκης Ζέη στο σχολείο μας


«Η επίσκεψη της Άλκης Ζέη στο σχολείο μας»


(Η Κυρία Άλκη Ζέη στην βιβλιοθήκη του σχολείου, απαντά στις ερωτήσεις των παιδιών της Ε' τάξης)
    Πολλές βδομάδες προετοιμαζόμασταν για την επίσκεψη της γνωστής συγγραφέα βίβλων για παιδιά και εφήβους, της κυρίας Άλκης Ζέη.
Στην αρχή αποφασίσαμε ποιός θα ήταν ο κάμεραμαν και τι ερωτήσεις θα της κάνουμε. Έπειτα διαβάσαμε κάποια από τα βιβλία της και μετά συμπληρώσαμε κάποια φυλλάδια με ερωτήσεις για τα βιβλία που διαβάσαμε. Μάθαμε για την ζωή της μελετώντας βιογραφίες και είδαμε συνεντεύξεις της στην εκπομπή "Μονόγραμμα".
    Οι μέρες πέρασαν γρήγορα μέχρι που ήρθε η κυρία Άλκη Ζέη. Την περιμέναμε στην βιβλιοθήκη του σχολείου μας. Όταν μπήκε, όλα τα παιδιά την κοίταξαν με αγωνία, άγχος και χαρά. Της έκαναν όλοι πολλές ερωτήσεις και εκείνη τις απαντούσε με χαρά.
Εγώ την ρώτησα αν έχει σκοπό να γράψει άλλο βιβλίο. Μου απάντησε ότι έχει ξεκινήσει ήδη να γράφει ένα. Τότε την ρώτησα ποιό είναι το όνομα του βιβλίου της, αλλά μας είπε ότι θα είναι έκπληξη. Κάποιο άλλο παιδί την ρώτησε αν έχει επηρεαστεί από την οικονομική κρίση. Η ίδια θεωρεί πως έχει περάσει πολύ πιο δύσκολες στιγμές στην ζωή της με δικτατορίες, κατοχή και προσφυγιά. Μετά τις ερωτήσεις, τα περισσότερα παιδιά πήραν αυτόγραφο, όπως και εγώ.
    Κι έτσι ζήσαμε εμείς καλά και η κυρία Άλκη Ζέη καλύτερα, με τα μυστηριώδη βιβλία της!

ΑΘΗΝΑ ΚΑΛΛΙΒΡΕΤΑΚΗ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου