Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016


ΜΠΑΝΤΜΙΝΤΟΝ ΚΑΙ ΤΕΝΙΣ ΣΤΟ 70ο ΣΧΟΛΕΙΟ


Ιστορική στιγμή για τα αθλητικά δεδομένα του σχολείου μας. Χάρη στην προσφορά του συλλόγου ΑΚΡΟΚΥΤΤΑΡΟ (www.akrokyttaro.gr), προμηθευτήκαμε φιλέ για τένις και μπάντμιντον καθώς και ρακέτες και φτερά . Ενώ για το τένις μπαλάκια μας χορήγησε η Ομοσπονδία του Τένις και ρακέτες έφεραν πολλοί μαθητές.





Θα ακολουθήσει πρωτάθλημα ανά τάξη με σύστημα αποκλεισμού μέχρι να φτάσουμε στους τελικούς νικητές τόσο στα αγόρια, όσο και στα κορίτσια.

Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016

Συμμετοχή στην Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2016


Την Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου 2016 εορτάστηκε για 13η συνεχή χρονιά η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου. Το φετινό σύνθημα ήταν: «Ανάλαβε δράση για ένα καλύτερο Διαδίκτυο!» («Play your part for a better internet!»).
Στο 70ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών συμμετείχαν οι μαθητές των Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων.
Οι μαθητές της Δ΄ τάξης εξερεύνησαν το δικτυακό τόπο Esafetykit και στη συνέχεια απάντησαν σε κουίζ σχετικά με τη διαδικτυακή ασφάλεια.
Οι μαθητές της Ε΄ τάξης και ΣΤ΄ τάξης είδαν σύντομα  βίντεο  προτεινόμενα από το saferinternet με σκοπό τον προβληματισμό και τη δημιουργία γόνιμου διαλόγου γύρω από θέματα ιδιωτικότητας, χρήσης μέσων κοινωνικής δικτύωσης και netiquette. Οι μαθητές συμπλήρωσαν φύλλα εργασίας βασισμένα στα βίντεο που παρακολούθησαν.
Επιπρόσθετα:
  •  με τους μαθητές της ΣΤ΄ τάξης συμμετείχαμε στην προαιρετική δράση Youth4Greece που διοργάνωσε φέτος το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου. Διαβάστε για τη συμμετοχή μας εδώ.
  • οι μαθητές του Ε1 συμμετείχαν στην προαιρετική δράση δημιουργίας ποιημάτων κατά της ρητορικής μίσους. Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί ήταν ο δάσκαλος του Ε1 κ. Δημήτρης Χωριανόπουλος και η καθηγήτρια Αγγλικών κ. Εύη Γεωργοπούλου. Δείτε τα ποιήματα των παιδιών εδώ.
Δείτε τη συμμετοχή του σχολείου μας στον χάρτη Πρεσβευτών Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2016.

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΜΕ ΟΜΑΔΙΚΑ ΕΡΓΑ ΜΑΘΗΤΩΝ



Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας διοργανώνει έκθεση ζωγραφικής με  έργα των μαθητών του σχολείου μας. Τα έργα φιλοτεχνήθηκαν ανά τμήμα με την καθοδήγηση του εικαστικού μας ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΜΑΝΟΥ με σκοπό να κοσμήσουν το ετήσιο ημερολόγιο του Συλλόγου. Τα παιδιά δημιούργησαν τοπία -στιγμιότυπα από την Αθήνα-την πόλη μας. 


Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

Εορτή των Τριών Ιεραρχών

Απολυτίκιο των Τριών Ιεραρχών. Τους τρεις μεγίστους φωστήρας

Όλοι όσοι θαυμάζουμε τους λόγους των τριών μεγάλων Φωστήρων της τρισυπόστατης θεότητας, δηλαδή το Μέγα Βασίλειο, το Γρηγόριο το θεολόγο και τον ξακουστό Ιωάννη που το στόμα του έβγαζε χρυσάφι, ας τους τιμήσουμε με ύμνους. Γιατί αυτοί φώτισαν την οικουμένη με θείες διδασκαλίες. Γιατί σαν ποταμοί σοφίας πότισαν όλη την κτίση με τα άγια νερά της θεογνωσίας, και γιατί αυτοί μεσολαβούν και παρακαλούν πάντα την Αγία Τριάδα για μας.
( Μετάφραση)

Τους τρεις μεγίστους φωστήρας, της Τρισηλίου Θεότητος, τους την οικουμένην ακτίσι, δογμάτων θείων πυρσεύσαντας· τους μελιρρύτους ποταμούς της σοφίας, τους την κτίσιν πάσαν θεογνωσίας νάμασι καταρδεύσαντας· Βασίλειον τον μέγα, και τον θεολόγον Γρηγόριον, συν τω κλεινώ Ιωάννη, τω την γλώτταν χρυσορρήμονι· πάντες οι των λόγων αυτών ερασταί, συνελθόντες ύμνοις τιμήσωμεν· αυτοί γαρ τη Τριάδι, υπέρ ημών αεί πρεσβεύουσιν.

 
Εκκλησιασμός στην Αγία Αικατερίνη στις 29 Ιανουαρίου 2016